22 Şubat 2023 Çarşamba

DALGIÇ POMPA SEÇİMİ

 

Dalgıç Pompa

1 hp, 2 hp, 3 hp, 5 hp, 7.5 hp, 10 hp, 15 hp, 20 hp, 30 hp, 40 hp, 50 hp, 75 hp, 100 hp,Dalgıç Pompa özellikleri, Dalgıç Pompa nedir, Dalgıç Pompa nasıl çalışır,dalgıç pompa seçimi, derin kuyu dalgıç pompa, dalgıç pompa seçimi gibi konu başlıklarını değerlendireceğiz.


Tarımsal sulamanın yaygınlaşması ile yer altından suyu çıkartmak ve basmak ileri teknoloji ürünleri ile mümkün hale gelmiştir. Bu nedenle dalgıç pompa teknolojisinin gelişmesi ile damla sulama, yağmurlama sulama, pivot sulama ve salma sulama dalgıç pompalar ile yapılabilmektedir.
 

Dalgıç Pompa, Sondaj kuyuları ve keson kuyular gibi kuyular ile havuz, gölet, baraj gibi daha sığ alanlardan su çıkartmak ve suyu basmak amacıyla kullanılan elektrikli motorlara entegre edilmiş pompalardır. Tarımsal sulama amacıyla kullanılan dalgıç pompalar şebeke enerjisi, jeneratör ve güneş paneli ile çalışmaktadır.

Dalgıç pompalar konulacakları derinlik ve saatte istenen su miktarına göre çeşitli güçlere sahiptir. En çok talep edilen dalgıç pompalar 1 Hp ile 100 hp arasındaki pompalar dır.
 

Dalgıç pompalar farklı derinliklerden su çıkartabilmek için tasarlanmışlardır. Bu nedenle hangi derinlikten saatte kaç ton su istendiğinin bilinmesi gerekir.

Aşağıda pompalar ile ilgili örnek verim grafiği bulunmaktadır. Bu grafik incelendiğinde Dalgıç pompaların hangi derinlikte saatte kaç ton su verebilecekleri bulunabilir.

Örneğin: 2 Hp Dalgıç Pompa 100 metre derinliğe konulduğunda saatte 2,7 ton su kapasitesine sahip olduğunu görebilirsiniz. 2 Hp pompa 33 metre derinliğe konulduğunda ise saate 6 ton su kapasitesine çıkacaktır.

image

Dalgıç pompa için jenaratör kullanacaksanız Jeneratör seçimi kısmından bilgi edinebilirsiniz.
 

Artan mazot maliyetleri ve yüksek gelen elektrik faturaları dalgıç pompalar için alternatif arayışlara yönlendirmiş ve bunun neticesinde Güneş Paneli ile pompaları çalıştırma imkanı bulunmuştur.

Güneş Enerjili Sulama Sistemleri; Güneş panelinin ürettiği elektrik ile pompaların çalışmasını ifade eder. Bu sistemler Sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında kullanılabilmektedir.
 

Güneş paneli ile çalıştırılan pompalar elektrik ve jeneratör maliyeti ile kıyaslandığında daha ucuz maliyete kurulabilmektedir. Bu nedenle son yıllarda güneş enerjili sulama sistemleri yaygınlaşmaya başlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

  Ceviz ve badem fidanlarının çıplak köklü ve tüplü olarak dikimi yapılabilir. Çıplak köklü fidanlar Kasım-Nisan ayları arasında dikilmelidi...